onsdag 29 januari 2014

Bovetebröd




2 dl bovetemjöl
2 dl boveteflingor
1 dl mandelmjöl
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 dl linfrön eller några andra frön
1 dl lingonsylt
3 dl fil eller yoghurt
2 msk flytande honung

Rör ihop till en jämn smet och fyll i en smord form
grädda i nedre delen av ugnen i 50 min.
175 grader.

Kram Lotta

9 kommentarer:

  1. Säkert jättegott! Tack för det! :)

    Kram Ann-Louise

    SvaraRadera
  2. Hej på dig
    Så gott det låter. lånar med mig detta. tack för at du delar med dig.
    Kram från Maria

    SvaraRadera
  3. Det brödet måste jag också baka!! Jag gjorde dina rawfoodkex med cashewsmör, underbara! Tack för smaskiga tips.

    SvaraRadera
  4. Så härligt med ett brödrecept! Det ska jag kika närmare på!
    Önskar dig en bra vecka Lotta!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Japp, det ska provas förstås=))

    Här har jag dragit igång en mjukstart. Den här veckan har jag börjat skära ner på kolhydrater och infört en nyttig frukost varje dag. Minskat lite på kaffeintaget och bytt ut några koppar mot te. Köpte juicepress och Voltaires receptbok.
    Känns som att det här är rätt väg för mig och känner mig laddad. Det är det där att investera i sig själv. Bara tanken på det får mig att bli pigg! Tack för alla tips!
    Kram Hannis

    SvaraRadera
  6. Ska bakas...men vilket temperatur på ugnen?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Temperaturen glömde jag :) 175 grader.. Lycka till!!!

      Radera
  7. Varit sugen på att baka med bovete men inte kommit till skott ännu. Det här ser saftigt och gott ut. Måste testa!

    Kram!

    SvaraRadera
  8. Hej Lotta!
    Ville bara berätta att jag bakade brödet idag och det var verkligen jättegott! :-)
    Dock var det nog lite för sött för mig som ju ska utesluta allt socker nu så nästa gång blir det utan honung och så får jag äta några bitar av detta på helgen istället för fika.
    Tack för tipset!

    Kram
    /Carina

    SvaraRadera

Tack för att ni tog er tid att skriva några ord.....
Kram Lotta