torsdag 10 november 2011

Pitabröd

Idag bakade jag pitabröd till kvällen



50 gram jäst
5 dl vatten
1 1/2 salt
2 msk sirap
2 msk olivolja
Ca 9 dl dinkelmjöl och 2 dl kornmjöl


Blanda ihop ingredienserna
Låt degen jäsa 1 timme
Dela degen i 10 bitar
kavla ut  till 1/2 cm kakor

Grädda 8 min 275 grader


Servera med Kyckling/lövbiff, sallad
och en kall sås

Jag brukar blanda yoghurt-tacosås
och italiensk salladskrydda

Kram Lotta

1 kommentar:

  1. Hej fina Lotta.
    Tack för din varma goa hälsning, det värmer... och din ord har alltid stor betydelse och innebörd...
    Underbart bröd du har bakat, både ser gott ut och låter ännu godare :)
    Ha en fin fredag, va rädd om dig.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera

Tack för att ni tog er tid att skriva några ord.....
Kram Lotta