onsdag 27 februari 2013

Lite smått och gott

Tomater med fetaost i ugn serveras med bacon
yoghurt med färsk basilika och fröknäcke


Det finns många fröknäcke. Provade ett nytt som var LCHF

Foto Instagram


1 dl solroskärnor
1 dl sesamfrön
0,5 dl hela linfrön
2 msk pofiber
1 msk fiberhusk
0,5 tsk havssalt
0,5 dl (50 g) kokosfett utan smak (eller osaltat smör)
2,5 dl kokoande vatten
Lite flingsalt att strö över
Jag hade även i 2 tsk timjan

Gör så här:
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp. Häll vätskan över torrvarorna och blanda ordentligt. Låt smeten svälla i ca 10 minuter.

Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred ut. Toppa med lite flingsalt. Grädda i 20 minuter i 150 grader, ta sedan ut och skär i bitar. Ställ in igen ytterligare 10-20 minuter tills knäcket börjar få lite färg.


Sänk temperaturen på ugnen till 50-75 grader och låt knäcket stå tills det torkat helt. Låt ugnsluckan vara lite öppen, enklast genom att sätta en trägaffel för luckan. 
Minst två timmar

Kram Lotta

5 kommentarer:

  1. Mums så smarrigt det låter Lotta! Tackar för tipset!
    Kram Anna

    SvaraRadera
  2. Inspirerande!!! Här ska provas :-)

    Kram//Tatjanis

    SvaraRadera
  3. Oj va gott det ser ut...
    Det ser så himla fräscht ut, det gör all mat du visar.
    Allt med frön är gott :)
    Ha en fin dag, imorrn är det ju fredag.
    Stor kram
    Jessica

    SvaraRadera
  4. Det är det receptet jag bakar också. Bara SÅ gott och det bästa receptet på fröknäcke som jag har prövat!

    Snygg ny header förresten :)

    Kram Anna

    SvaraRadera
  5. Hjälp, så gott det där lär Lotta! Jag som älskar kombon tomater och feta. Så gott! :)

    Stor kram till dig

    Ps. Jag tycker mycket om din nya header. Känns väldigt mycket du.♥

    SvaraRadera

Tack för att ni tog er tid att skriva några ord.....
Kram Lotta