torsdag 28 april 2011

Bröd med saltåmjöl

Rent mjöl i påsen

Alla produkter kommer från biodynamiska och ekologiska jordbruk världen över. Här finns ingen användning av konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Inte heller används några främmande tillsatser i deras produkter. De använder bara de bästa ingredienserna. I brödet finns inget härdat fett, inga smakförstärkare. När du köper Saltåmjöl, så är det bara mjöl i påsen. Inget extra tillsatt gluten, askorbinsyra eller annat. 

Har provat andra produkter av saltå men mjölet är en ny  favorit  



Ikväll blev det soppa och nybakat bröd 


1pkt jäst
1tsk salt
5 dl mjölk
50 gram smör
5 dl Dinkelmjöl
2 dl Kornmjöl
2 dl Rågmjöl
Blanda i Linfrön eller Solroskärnor

Blanda ihop degen jäs i 30min

Baka ut i valfri form och jäs i 30min

Grädda ca 15 min om man gör dom i lite större storlek i 225 grader


 Kram Lotta

2 kommentarer:

  1. Hej Goa Lotta.
    Det låter som en fantastisk råvara.
    Jag undrar vart man kan köpa det här där jag bor..hmmm.
    Ha en superfin helg och tack för din omtänksamma kommentar.
    Kram
    Jessica

    SvaraRadera
  2. Mmm låter gott!

    Ha en go helg =) Kram Mia

    SvaraRadera

Tack för att ni tog er tid att skriva några ord.....
Kram Lotta