tisdag 1 februari 2011

Tekakor med havre

Saftiga  goda tekakor. Går även bra att forma till vanliga brödbullar. Ta gärna i lite linfrön, rågkross eller vad du har hemma....

4 dl havregryn
5 dl mjölk
50gram smör
50 gram jäst
1/2 tsk salt
1 msk socker eller lite honung
8 dl vetemjöl. Eller till oss som inte tål det så blandar jag 4 dl dinkel och 4 dl rågmjöl.


Låt havregrynen svälla i mjölken ca: 30-60 min.

Smält fettet, häll i grynmassan och värm under omrörning tills det är 37 grader.

Smula jästen och rör ut den i lite av grynblandningen. tillsätt sedan resten av blandningen, salt,socker och det mesta av mjölet. Arbeta degen väl och jäs i ca: 30 min.

Ta upp degen på mjölat bord, knåda den och dela den i ca: 16 bitar som rullas till runda bullar.
Platta till bullarna till kakor. Jäs i 30 min.

Grädda mitt i ugnen ca: 8-10 min i 225 grader.






   Kram Lotta


                                                                 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att ni tog er tid att skriva några ord.....
Kram Lotta